21% BTW vanaf 1 oktober

26 september 2012

Vanaf 1 oktober 2012 verhoogt de overheid het BTW-tarief van 19 naar 21%. Het nieuwe tarief moet berekend voor producten en diensten die vanaf 1 oktober geleverd worden. Dit geldt ook voor doorlopende diensten, zoals registratie van domeinnamen en hostingabonnementen.

Dit betekent helaas ook dat wij een extra berekening moeten doorvoeren in de facturatie voor onze klanten. Onze doorlopende diensten worden per jaar vooruit gefactureerd. Hierin wordt de periode na 1 oktober 2012 berekend volgens het nieuwe BTW tarief van 21%. Indien de periode start vóór 1 oktober 2012, moet de dienst worden gesplitst. Over de periode tot 1 oktober wordt 19% BTW berekend en over de periode daarna 21%.

Voor eerder verstuurde facturen met een periode die tot na 1 oktober 2012 doorloopt, geldt ook dat dit gesplitst moet worden. Over het deel na 1 oktober moet het hogere BTW-tarief afgedragen worden aan de Belastingdienst. Helaas geeft dit een extra administratieve last, die wij zoveel mogelijk voor onze klanten proberen te beperken. De ontbrekende BTW wordt zoveel mogelijk op een vervolgfactuur verrekend, om te voorkomen dat er extra facturen voor een paar euro ontstaan.

Heeft u vragen over de BTW wijziging, neemt u dan gerust even contact met ons op!


Over Skyline Media

Skyline Media is een multimediabedrijf met een vooruitstrevende visie op het ontwikkelen van websites, internetapplicaties en andere multimedia producties. Lees verder »

Bel mij terug

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u op een moment dat het u gelegen komt.


Contact