Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag, kunt u eerst kijken of hieronder het antwoord reeds vermeld staat. Zo niet, neem dan contact op met onze helpdesk.

Account
E-mail
Website


Account

Kan ik zelf mijn instellingen beheren, zoals e-mail adressen aanmaken en databases beheren?
Jazeker, gebruik daarvoor het Plesk Panel: http://plesk.skylinemedia.nl. Hiervoor heb je je gebruikersnaam en wachtwoord nodig dat je van ons ontvangen hebt.

E-mail

Hoe kan ik mijn mailbox gebruiken?
Je kunt je mailbox instellen in een e-mail applicatie op je computer, laptop, tablet of smartphone. Daarvoor heb je IMAP- POP3 en SMTP gegevens nodig, die kun hieronder vinden. Daarnaast kun je je mailbox ook altijd online gebruiken via onze webmail: https://webmail.skylinemedia.nl. Hier kun je inloggen met je e-mail adres en wachtwoord.

Wat zijn de juiste instellingen voor inkomende e-mail?
- Hostnaam van de mailserver: mail.skylinemedia.nl
- Type: IMAP of POP3
- Gebruikersnaam: gelijk aan het e-mail adres
- Wachtwoord: stel je zelf in in Plesk, of ontvang je van ons.

Moet ik IMAP of POP3 gebruiken?
Wij adviseren IMAP te gebruiken zodat je de mailbox om meerdere apparaten (laptop, tablet, smartphone) tegelijk kunt gebruiken. Houd dan wel de omvang en opslaglimiet van je mailbox in de gaten, omdat alle mails en bijlagen op de server bewaard worden. Je kunt ook POP3 gebruiken, waarbij alle mail gedownload wordt en niet bewaard blijft op de server.

Wat zijn de juiste instellingen voor uitgaande e-mail?
- Hostnaam van de mailserver: mail.skylinemedia.nl
- Type: SMTP
- Poort: 587
- Vink aan dat wachtwoordverificatie vereist is.
Let op: je kunt geen andere mailserver gebruiken om e-mail te versturen, omdat je mails dan niet door de SPF-spambeveiliging komen. Wil je toch een andere mailserver gebruiken, neem dan even contact met ons op. 

 

Website

Waar kan ik mijn statistieken inzien?
Het adres van uw statistieken is afhankelijk van de domeinnaam, in de vorm: http://www.uwdomeinnaam.nl/plesk-stat/webstat. Standaard installeren we AWStats, een overzichtelijk en compleet statistieken pakket. Indien gewenst kunt u ook Webalizer gebruiken, instelbaar via het Plesk Panel. Daar kunt u de statistieken ook afschermen met een login.

Over Skyline Media

Skyline Media is een multimediabedrijf met een vooruitstrevende visie op het ontwikkelen van websites, internetapplicaties en andere multimedia producties. Lees verder »

Bel mij terug

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u op een moment dat het u gelegen komt.


Contact