Netwerkproblemen 9 juni 2011 (opgelost)

09 juni 2011

Vanmiddag is door een storing in het netwerk van onze leverancier, korte tijd geen verbinding mogelijk geweest met onze systemen. De storing is inmiddels opgelost, alle systemen zijn weer bereikbaar.

Onze leverancier wil haar excuses aanbieden voor de netwerkonderbreking. We hopen u met deze informatie voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen we dit graag! 

Een nadere toelichting van onze leverancier:

Aanleiding
Om 13:35 is er een onderbreking opgetreden, waarbij een deel van het netwerk is uitgevallen. Hierbij zijn de mechanismen die de uitval moesten opvangen niet snel genoeg in werking getreden. Als gevolg hiervan zijn een aantal servers en services instabiel geraakt (waaronder één van onze nameservers), met als gevolg dat de bereikbaarheid van websites stagneerde. Ook de e-mailafhandeling in het antispamcluster is hierdoor gestagneerd. Hierbij is geen e-mail verloren gegaan. De e-mail is slechts vertraagd afgeleverd.

Tijdsverloop
13:35: optreden onderbreking
13:55: herstel netwerkconnectiviteit
13:40 – 16:00: controle en reparaties van services
15:30 – 17:00: afhandeling gestagneerde e-mail

Maatregelen

  1. Uit het voorval blijkt dat het backup mechanisme vertraagd werd door een router van een specifiek merk. Deze is buiten werking gesteld en vervangen door een andere router. Met deze wijziging is het netwerk wat betreft routering geheel gelijk. Door deze ingreep is de merkafhankelijkheid in de implementatie van routeringsprotocollen (OSPF in dit geval) uitgesloten.
  2. Bereikbaarheid nameservers: onze nameservers zullen worden opgenomen in een apart netwerk, waarbij routering zal worden toegepast. Hierdoor kunnen alle nameservers, in geval van uitval, alle nameserver IP-adressen geautomatiseerd overnemen. Een eventuele vertraging bij onderbreking zal hierdoor worden uitgesloten.
  3. Vertraging e-mailaflevering: de hierboven genoemde maatregelen zullen voorkomen dat de e-mailafhandeling stagneert bij uitval van één van de nameservers.

We hopen met de bovenstaande maatregelen onze dienstverlening verder te verbeteren en de kans op problemen bij uitval van netwerkdelen te minimaliseren.


Over Skyline Media

Skyline Media is een multimediabedrijf met een vooruitstrevende visie op het ontwikkelen van websites, internetapplicaties en andere multimedia producties. Lees verder »

Bel mij terug

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u op een moment dat het u gelegen komt.


Contact